Minecraft serverien tiedot

spotti.dy.fi:25565 spigot 1.13.2 (päivitetty n. 25.1.2019)

https://minecraft.gamepedia.com/1.13.2-pre2

Pluginit

Dynmap: http://spotti.dy.fi:8123 näyttää minecraft kartan ja kirjautuneet henkilöt.
Dynmap-3.0-beta-2-spigot.jar

Dynmap-GriefPrevention-0.80.jar näyttää griefprevention claimit dynmapissa

/horsestats: /hs komento kertoo statsit kun olet ratsun selässä nopeuden ja hyppykorkeuden. horsestats-1.0.jar

skini plugini: https://www.spigotmc.org/resources/skinsrestorer.2124/

Pystyy laittamaan skinin itselle päälle kun pelissä kirjottaa /skin skinin nimi esim. spiderman https://mcskinsearch.com/user/v_vendetta ja kirjoittamalla /skin v_vendetta

Tässä suora launcheri 1.13.2 serverille, jos ei omista aitoa minec
minecraftTL3.8.0.exe
Ja linkki jos se on jollekkin helpompi https://mc-pc.net/ssfile-1480

GriefPrevention
Kultaisella lapiolla voit claimata (hankkia omistukseen) alueita. Lapiolla voit myös laajentaa aluettasi. Tikulla näet oman alueen.
/trust *name* komennolla voit antaa muille oikeudet alueeseesi.
/trustlist komennolla näet kenellä on oikeudet sinun alueeseesi.
Tässä video liittyen claimaamiseen:
https://www.youtube.com/watch?v=W-EES-TJZS4

Serveri päivitetty nopeampaan 12.2

Ensimmäisestä serveristä ei saanut lagitonta mitenkään ja 12.2 on serveri päivitetty nopeampaan. Nyt pitäisi lagista aiheutuvia ongelmia olla vähemmän, junavaunut, veneet, hevoset toimivat nyt normaalilla nopeudella. Samalla myös lagista johtuvat dropit ovat vähentyneet tai poistuneet.

Aiempien pluginien (Auto Save World, GriefPrevention) lisäksi palvelimelle on asennettu nyt myös Dynmap 2.4 sekä tähän JDynmapGriefPrevention 2.5.1. Nämä pluginit eivät ole nyt vielä julkisessa käytössä mutta tulevat käyttöön wk9-10 paikkeilla.

Samalla kun serveri päivitettiin nopeampaan on myös tiettyjä parametreja palautettu normaaleiksi. Esim. mobit ym. toimivat nyt kauempaa ja lisäksi View Distance on nostettu 4 -> 10 joten kaikki kohteet havaitsee nyt kauempaa.

t:WW

 

Serveri muutoksia ym. 24.1.2017

Muutin useita eri serveri asetuksia 24.1.2017. Pääsääntöisesti lagin olisi pitänyt pienentyä ja pelattavuuden parantua. Muutokset eivät pitäisi olla kovin näkyviä, mutta ovat mm. etäisyyksiä mistä mobit alkavat reagoimaan, aikoja kauanko esim. eläimet ja kasvit ovat aktiivisia kun pelaaja on poistunut niiden läheltä.

Näiden muutosten ei siis pitäisi oleellisesti vaikuttaa pelaamiseen heikentävästi mutta lagia pitäisi olla vähemmän. Vieläkin siis lagii jos vedät veneellä kauas, pelaajia on paljon tai jumppaat porttaalista edestakaisin. Mutta kaiken pitäisi siis toimia ja pyrin vielä nopeuttamaan serveriä.

Dokdahf:illa on ollut loggautumis ongelmia. Tarkistin serverin logit enkä löytänyt sieltä mitään mikä olisi ollut Dogdahf:illa pielessä. Tein myös testikäytön ja kaikki pelasi oikein joten vika täytyy minusta hyvin selvästi olla client päässä.

Niin ja pahoittelut vielä 20.1.2017 perjantain server crashistä. Ei selvinnyt miksi ja mitä, mutta koko palvelin oli viikonlopun jumissa kun en ollut Espoossa enkä voinut sitä korjata. Tavaraa eikä muutakaan mennyt hukkaan ja lähti käyntiin ihan boottaamalla.

t:WW

RPI3-MC2 palvelin tietoja 17.1.2017

Elikkäs tässä lyhyesti joitakin teknisiä tietoja. Näistä voi jollekkin olla hyötyä, ainakin noiden pluginien osalta näkee miten niiden kanssa voisi toimia.

Minecraft palvelin pyörii Raspberry Pi 3 tietokoneella. Tämä on n. 35e hintainen ARM pohjainen ns. development board. Tuon päällä on kevyt muovinen n. 7e kotelo, virtaa syöttää jokin vanha nokialaisen kännykkä laturi ja palvelin on yhdistetty talon 1GBit hubiin. RPI3 on quad-core arm n.1Ghz taajuudella toimiava ja siinä on 1GB muistia. Tämä on huomattavan vähän cpu tehoa ja muistia Minecraft server käyttöön ja paljon kompromissejä täytyy tehdä säätöjen osalta ja paljon työtä ja säätöjä pitää tehdä jotta serveri saadaan pidettyä edes kohtuu lagittomana. Arm:sta pitää huomioida että tuon kellotaajutta ja corejen määrää ei mitenkään voi verrata Intel/AMD pohjaisiin prosessoreihin, sen tehot ovat huomattavasti heikommat.

Internet yhteys (hyvin kapeakaistainen) on suomicom.fi kautta jossa minulla on yksi kiinteä ip-osoite. Tämä osoite on yhdistetty pienen dd-wrt pohjaisen AP/reititin laitteen kautta niin että saan eri palvelimille eri portit käyttöön. Tämä kyseinen palvelin on siis reititetty 10211 portin osalta ulkoverkkoon. Osoite tuohon palvelimeen on siis l.lehtosaari.fi.

Prosessori on RPI3:ssa on 64bit, mutta käyttiksenä ajamani Raspbian Jessie Lite on 32bit. En osaa sanoa olisiko 64bit käyttiksestä hyötyä, saatan tutkia sitä joskus paremmalla ajalla.

Minecraft serverinä palvelimella pyörii  Spigot MC versio 1.11.2. Palvelin pyörii online-mode=false:lla joten myös ei virallisilla clienteillä pääsee kiinni.

Plugineja palvelimella on seuraavasti:

GriefPrevention Joka mahdollistaa monta asiaa. Käyttäjille tärkein on land claim ominaisuus jolla voit suojella rakennuksiasi. Voit tutustua tarkemmin tuosta edellisestä linkistä sekä oheisesta Command and Permission reference guidesta. Linkkien takaa löytyy youtube videot ja ohjeet, perus asiana, kokeille asioita kultaisella lapiolla ja stick:llä esim. kavereiden kanssa. Tässä pluginissa tulee myös paljon antispam ym. automaattisia toimintoja (mute ym.).

Autosaveworld  Tämä plugin on lähinnä lagia poistamaan jotta serveriä voi conffata helpommin.

t:ww

Uusi RPI3-MC2 serveri

Meidän edellinen minecraft serveri suljettiin, sillä serveri ei toiminut eikä kaikki voineet rakentaa pelissä. Nyt meillä on kuitenkin avautunut uusi minecraft serveri 1.11.2 versiona. Peli on lähes samanlainen kuin edellinen versio on kuitenkin eri. Pelaamme kaikki survive-moodilla ja rakennamme itse kaiken. Serveri tehtiin tänään 15.1 2017 siskoni syntymäpäivillä. Alhaalla näkyy servun osoite.

l.lehtosaari.fi:10211.

 

 

 

Timantteja kaikille!

Kirjanpito timanteista. Kaikille yksi timantti blokki serverin odotuksesta.

sarile – Block of Diamond 57

maijale – Block of Diamond 57

ww – Block of Diamond 57

helminen – Block of Diamond 57

annika – Block of Diamond 57

helmi – Block of Diamond 57

Creative servu!

Moi

Meille on nyt siis tullut uusi servu väliaikaisesti koska vanha servumme ei nyt toimi sillä siinä on muutamia pieniä ongelmia. Vakio servun korjaamisessa kestää noin 4-5 päivää jolloin voimme taas siirtyä pelaamaan sinne takaisin.

Creative servun jutut:

Osoite: l.lehtosaari.fi:10111

Nimi: Banan 1

hqdefault

Minecraft toivepäivän tavarat

Toivepäivänä 1.11.2014 annettu seuraavat tavarat.

Helmi Blaze Rod 369, Melon Slize 360

Helminen Blaze Rod 369, Sugar Canes 338

Sarile Saddle 329, Melon Slize 360

Maijale, Nether Wart 372, (Block of Diamond 57)

Annika Cocoa Beans 351:3, Jungle Sappling 6:3

WW Blaze Rod 369, Block of Diamond 57

Jukanne12

— 2.11.2014 19:30 Palvelimella ongelmia ja poissa toistaiseksi käytöstä. Varautukaa muutaman päivän taukoon

 

 

Toivepäivä!

Heippa vaan taas kaikki lukijat!

En yleensä kirjoittele näin myöhään, mutta tänään on poikkeuspäivä. Asiani koskee minecraftia. Olen jo muutamille ehtinyt kertoa tästä jo, mutta tässä asia vahvistuu. Eli siis huomenna 1.11.2014 on meidän servulla ensimmäinen toivepäivä. Jokainen saa toivoa yhden arvokkaan esineen ja yhden tavallisen esineen. Esim. satula (arvokas), timanttimiekka (tavallinen). Arvokas voi teidän mielestä tarkoittaa vaikka ja mitä. Tässä tapauksessa arvokas on sellainen esine mitä ei pysty tekemään tai on lähes mahdotonta tehdä esim. satula. Toivepäiviä ei siis ole joka lauantai vain harvoin. Ilmoitamme täällä aina uusista toivepäivistä. Myös toivepäivän aikana ei tarvitse murehtia öistä sillä teemme lauantai päivästä sellaisen missä ei ole yötä, vaan päivä jatkuu ja jatkuu. Kaikki toiveet otetaan vastaan huomenna kun olemme paikalla molemmat minecraftissa (minä, ja ww). Hoidamme asiat niin että kaikki saavat tavarat mitkä ovat toivoneet. Ilmoita meille heti minecraftissa jos et ole saanut toivettasi.

 

SatulaMiekka-Timantti

Spawnerimunat

sarile (Sari), ww (V-P)