RPI3-MC2 palvelin tietoja 17.1.2017

Elikkäs tässä lyhyesti joitakin teknisiä tietoja. Näistä voi jollekkin olla hyötyä, ainakin noiden pluginien osalta näkee miten niiden kanssa voisi toimia.

Minecraft palvelin pyörii Raspberry Pi 3 tietokoneella. Tämä on n. 35e hintainen ARM pohjainen ns. development board. Tuon päällä on kevyt muovinen n. 7e kotelo, virtaa syöttää jokin vanha nokialaisen kännykkä laturi ja palvelin on yhdistetty talon 1GBit hubiin. RPI3 on quad-core arm n.1Ghz taajuudella toimiava ja siinä on 1GB muistia. Tämä on huomattavan vähän cpu tehoa ja muistia Minecraft server käyttöön ja paljon kompromissejä täytyy tehdä säätöjen osalta ja paljon työtä ja säätöjä pitää tehdä jotta serveri saadaan pidettyä edes kohtuu lagittomana. Arm:sta pitää huomioida että tuon kellotaajutta ja corejen määrää ei mitenkään voi verrata Intel/AMD pohjaisiin prosessoreihin, sen tehot ovat huomattavasti heikommat.

Internet yhteys (hyvin kapeakaistainen) on suomicom.fi kautta jossa minulla on yksi kiinteä ip-osoite. Tämä osoite on yhdistetty pienen dd-wrt pohjaisen AP/reititin laitteen kautta niin että saan eri palvelimille eri portit käyttöön. Tämä kyseinen palvelin on siis reititetty 10211 portin osalta ulkoverkkoon. Osoite tuohon palvelimeen on siis l.lehtosaari.fi.

Prosessori on RPI3:ssa on 64bit, mutta käyttiksenä ajamani Raspbian Jessie Lite on 32bit. En osaa sanoa olisiko 64bit käyttiksestä hyötyä, saatan tutkia sitä joskus paremmalla ajalla.

Minecraft serverinä palvelimella pyörii  Spigot MC versio 1.11.2. Palvelin pyörii online-mode=false:lla joten myös ei virallisilla clienteillä pääsee kiinni.

Plugineja palvelimella on seuraavasti:

GriefPrevention Joka mahdollistaa monta asiaa. Käyttäjille tärkein on land claim ominaisuus jolla voit suojella rakennuksiasi. Voit tutustua tarkemmin tuosta edellisestä linkistä sekä oheisesta Command and Permission reference guidesta. Linkkien takaa löytyy youtube videot ja ohjeet, perus asiana, kokeille asioita kultaisella lapiolla ja stick:llä esim. kavereiden kanssa. Tässä pluginissa tulee myös paljon antispam ym. automaattisia toimintoja (mute ym.).

Autosaveworld  Tämä plugin on lähinnä lagia poistamaan jotta serveriä voi conffata helpommin.

t:ww

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *