Poliitiikan toimitus lehdissä

Tämänpäiväisessä Etelä-Suomen sanomissa on juttu, jossa Lahden tori kuhisi niin että ehdokkaiden juttusille oli jonoa.

ESS:ien politiikan toimittaja Vili Uusikallio kirjoittaa kuinka vihreät sitä ja tätä useaan otteeseen. Kepun eurovaaliehdokas kertoo tarinaa. Kristillisdemokraattien lahtelainen joka on toiminut Kokoomuksen ehdokkaana, onkin nyt Liike Nyt:in ja KD:n yhteislistalta mukana. Sosiaalidemokraatitkin on päässet juttuun mukaan. Vielä kerrataan KD:ta ja Keskustaa useaan kertaan.

Kun soitan Vili Uusikalliolle ja kysyn ESS:n jutusta ja Perussuomalaisten näkymisestä siinä Lahden Torilta niin vastaus on “Siellä oli aika montakin puoluetta mutta kaikki ei nyt tähän juttuun sitten mahtunut”.

Kun ESS:n politiikan toimittajan kanssa juttelee lisää niin “jos huomasit niin sieltä puuttui monta muutakin puoluetta” oli toimittajan vastaus.

No onhan tuo totta, Perussuomalaisten lisäksi Vasemmistoliitto ja RKP jäi mainitsematta. Tosin RKP:llä ei ole ikinä ollutkaan telttaa Lahdessa. 1.1% kannatuksellakin oleva puolue mainitaan.

Eli käytännössä Vili Uusikallion monta muutakin puoluetta on tasan 1 muu puolue.

Perussuomalaisten teltta kuhisee väkeä ennätysmäärin mutta jos toimittajan agenda on nostaa tiettyjä puolueita ja jättää mainitsematta tiettyjä puolueita niin tämän näköisiä kirjoituksia sitä lehteen sitten tulee. En linkkaa nyt enempiä linkkejä artikkeliin ei ollut lukemisen arvoinen.

Author: Veli-Pekka Lehtosaari

Veli-Pekka Lehtosaari, most call me VP, age 49 (2022), CEO, Consult, M.Sc.(Tech), Electronics, ICT 1997, Single, 2 children (Girls), Hobbies: ICT, Motor racing, Snowboarding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *