Juha Sipilä ei tiedä mitään Katera Steel liiketoiminnasta

pönttöauto (2008)
Juha Sipilä ja häkäpönttöauto (2008)

Ajattelin että kokeillaampa nyt sairasvuoteelta tällaistakin blogikirjoitusta kun “jonkinverran” on jokaisesta mediasta tätä toitotettu.

Ottamatta nyt sen enempää kantaa halusiko pääministeri vaikuttaa Katera Steeliä auttavasti Terrafame rahoituksella niin aloin miettimään että aika moiselta valehtelijalta mies kuitenkin vaikuttaa.

Aloitetaan nyt Juha Sipilällä itsellään. Hän on syntynyt 1961 ja kertoo kuinka hän 15 vuotiaana (1976) on ollut töissä ukillaan. Ukin (Esa Jauhiainen) yritys on siis Katera Steelin edeltäjä 1961 perustettu Hitsaus- ja levytakomo Ky. Esan lapsia (käsittääkseni) ovat siis Juha Sipilän äiti ja Markku Jauhiainen, Katera Steelin johtohahmoja ja päättäjiä. Sipilän kertomus on tunteikas puhe ennen itsenäisyyspäivää yrittäjyydestä. Pääministerihän on siis lestaadiolainen joten yrittäjyys muiden paheiden ohella tuntuu heillä olevan veressä.

Hypätään sitten ajassa mutkattomasti 20v vielä eteenpäin, Solitra on myyty, miljonääriksi on tultu, on perustettu säästöpossuyritys Fortel Investment Oy aiemmalta nimeltään muuten Jumis Oy (yritetäänköhän tuolla firman nimellä viestiä jotain?). Säästöpossuyrityshän toimii niin että rahat sinne jemmaan ja hoidetaan niin että saadaan paras tuotto kaikella tavalla. Yrityksen päätarkoitus on tietysti siirtää se aikanaan eteenpäin lapsille kokonaan kuten tässä taannoin tapahtui. Ihan vastaavalla tavallahan on tehty Katera Steelinkin osalta ja siirretty sukulaisille eteenpäin.

2010 Sipilä kertoi noista tarinoitaan sedästään, 2011 hän on yrityskaupan sparrarina jolloin Karille ja Markulle jäi 30% ja heidän nuoremmalle polvelle loput ja 5% Fortelille.  Sitten kepun puheenjohtajuus, eduskunta ja pääministeriys. Jossain tässä välissä kun oli näitä epäselvyyksiä ja jääviys asioita niin Sipilähän silloin pesi näppärästi kätensä tekemällä sukupolvenvaihdoksen ja myymällä kaikki lapsilleen.

Sitten tulee vielä tunnekuohussa lähetetyt 20 sähköpostia ylelle jonka jälkimainingeissa sanotaan tv-kameroille silmät loistaen että “Ei pienintäkään aikomusta ole ollut missään vaiheessa rajoittaa lehdistön vapautta tai yrittääkkään vaikuttaa siihen mitä yle esittää ja mitä ei.” Tähän voisi sanoa saman kun Shrek esikoiselokuvansa aloituksessa Mike Myersin tai Samuli Edelmanin sanoin: “Kaikenlaista p…..”

No jos nyt sitten otetaan tästä jotain loppupäätelmiä. Tottakai pääministeri on edelleen mukana ja hyvin perillä Fortel Investment Oy toiminnasta. Ehkä ei päivittäisasioissa mutta varmasti hyvin perillä kaikesta. Entä Katera Steel sitten. Tottakai on hyvin perillä yrityksestä ja sen toiminnasta ei siitä ole epäilystäkään. Miksi sitten tästä kaikesta nousee niin iso haloo. Omien kokemuksieni mukaan, jos sinulla on tapana valehdella paljon, käy ennen pitkään niin että jäät siitä kiinni. Silloin lopputulos näyttää juuri tältä, puhut ja kirjoitat itsesi kanssa niin monesti ristiin että luottamus menee. Mielestäni jääviys asioilla ei tässä tapauksessa ole paljoakaan väliä mutta jos luonteen ominaisuuksiin tai tapoihin kuuluu valehtelu niin kyllä itse silloin voisin sanoa että “Arvostukseni Juha Sipilään on nyt täysi nolla”.

Ai niin, pääministerillä on joku kuuluisa häkäpönttöauto johon kuulemma Katera Steel on tehnyt sen kuuluisan häkäpöntön.

Author: Veli-Pekka Lehtosaari

Veli-Pekka Lehtosaari, most call me VP, age 44 (2016), CEO, Consult, M.Sc.(Tech), Electronics, ICT 1997, Married, 2 children (Girls), Hobbies: ICT, Motor racing, Snowboarding

One thought on “Juha Sipilä ei tiedä mitään Katera Steel liiketoiminnasta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.